logo NordicLabel
meubelstoffeerderij

De ‘roots’ van Nordic Label vind je in het Hoge Noorden, in Zweden om precies te zijn. Daar is onze liefde voor het natuurlijk en ambachtelijk werken ontstaan. Ook in de keuze van materialen zie je ons Nordische wortels terug.

Onze stoffeerder Alexandra is geschoold in het noorden van Engeland onder begeleiding door een Engelse en Franse docent. Zij beheerst oeroude technieken en vakmanschap, die vandaag moeilijk te vinden zijn. Zij is 'old-school' getraind!

Alexandra is zelf afkomstig uit het gebied Sjuhärad in het Zuidwesten van Zweden. Deze regio is sinds 1834 bekend om zijn stoffen productie. Nog steeds is het de grootste stof producerende gebied van Zweden. Met deze achtergrond heeft Nordic Label een interessante en unieke selectie stoffen uit Scandinavië kunnen samenstellen. Dit portfolio is verder gecombineerd met andere klassieke en moderne stoffen en leer. Alles op natuurlijke wijze geproduceerd. Zo kan iedereen iets vinden in hun smaak.

Nog een leuke bijzonderheid met deze meubelstofferderij in Utrecht West zijn de schapenvachten die je als vloerkleed kunt gebruiken of overal toepassen in je interieur. De laatste paar jaar een groot trend in Scandinavië en hier. Met schapenvachten krijgt je woning een design look die verder reikt dan uitstraling – het is ook een heerlijk, natuurlijk materiaal dat sfeer toevoegt. Je kan er ook prima mee stofferen. Schapenvacht kan namelijk gebruikt worden zowel ’s winters als ‘s zomers en het past net zo goed in een klassieke als moderne interieur. Nordic Label werkt met een unieke schapenvacht uit Zweden, het Gotland Pelsschaap, maar ook de heerlijk pluizige vachten uit Australië en Nieuw-Zeeland.

© Nordic Label 2024

Ontwerp door Garlic communicatie & ontwerp Bouw & Onderhoud door Teqa webdiensten